Bouw geen huis op gehuurde grond

Onlangs las ik deze titel in een artikel: ‘Bouw geen huis op gehuurde grond’. Velen van ons hebben hun business opgebouwd, hun klantenbestand uitgebreid via de sociale media. Maar als één van die platformen morgen er de stekker uittrekt, dan staan we daar mooi te blinken. Als je dus werkt aan een grote groep volgers, een fanbase, doe dit dan niet enkel op sociale media. Op sociale media blijf je altijd afhankelijk van hun regels, hun succes, … en geloof me, die regels veranderen dagelijks. Het kan goed zijn dat je heel wat energie gestopt hebt in iets op één of ander kanaal waarna dat kanaal simpelweg beslist om daar vanaf morgen geen rekening meer mee te houden. Let dus op en vind een manier om deze volgers ook naar jou toe te trekken, weg van die sociale media. Laat ze zich inschrijven op jouw eigen mailinglist bijvoorbeeld, zodat ze bekend zijn bij jou en niet alleen via de sociale media. Verspreid ook je kansen over verschillende sociale media. Uiteindelijk is en blijft het een gratis medium waarbij je een groot bereik kan halen… “Enjoy the ride as long as it takes.”