Video werkt

video werkt
videomarketing - tips

Bewegend beeld werkt…

Maar liefst 84% zegt dat een filmpje de aanleiding was om een product of dienst aan te kopen. 
Video is ook een goed medium om je product in de kijker te zetten: 69% kijkt liever naar een korte video om bij te leren over een nieuw product. Het is duidelijk dat video een positieve impact op je marketingstrategie kan hebben, maar het is daarbij wel belangrijk dat je videocontent ook van een degelijke kwaliteit is.

Mocht je zelf video’s willen maken, dan geven we je hieronder graag 10 tips mee want met een aantal goede tips kom je al een heel eind.

1. Zoek uit wat het beste werkt voor jouw soort business

Wil je een video die de aandacht trekt en kijkers lokt of wil je liever een video die een interessant verhaal vertelt? Eens nagaan wat jouw concullega’s en andere merken in je sector doen, kan je wat inspiratie geven over welke richting het beste werkt voor jouw bedrijf.

2. Hou het kort

De aandacht van de mensen gaat meestal niet verder dan een aantal seconden. Hou je video’s dus kort en met kort bedoelen we bijvoorbeeld 30 seconden. Kom snel tot de essentie.
Alles hangt natuurlijk af van waar je het post en wat de bedoeling is. Een YouTube-video mag bijvoorbeeld wel 5 minuten lang zijn, maar voor sociale media is 1 minuut toch het maximum.

3. Blijf consistent

Je boodschap moet duidelijk zijn. Het is  belangrijk dat mensen kunnen volgen wat je aan het zeggen bent of wat ze zien. Je wil hen niet verwarren. Als je een verhaal hebt doorheen je bedrijf, blijf hier dan in video ook bij. Hou het simpel! Jouw business is voor jou misschien zo klaar als een klontje maar dat is het niet voor iedereen.

4. Schreeuw het uit

Wanneer je een video hebt gemaakt, schreeuw het dan uit! 
Toon hem overal, op je sociale media, op blogs, op YouTube, … en eender welke andere plaats waar mensen hem kunnen zien. Zorg dat de boodschap overal dezelfde is.

5. Maak verschillende varianten

Veel kans dat je Facebook, Instagram en Twitter hebt. 
Elk kanaal heeft zijn specifieke vereisten en eigenschappen. Zorg dat de video kort genoeg is maar wel creatief blijft en kijk zeker ook eens hoe anderen het doen.
Denk er eerst even over na vooraleer je veel tijd steekt in het maken van een video die je dan toch nooit meer zal gebruiken.

6. Hou de trends in de gaten

Heel belangrijk is het om relevant te blijven, eender welke business je in zit. Zorg dat je je ogen openhoudt voor trends zodat je er gebruik van kan maken in je video. 
Je kan maar beter meesurfen op de hypes om extra zichtbaarheid te verkrijgen.
Let wel op dat je niets gebruikt waar copyright op zit want dat is natuurlijk illegaal.

7. Let op met muziek

Muziek is tof om op je video te plaatsen, dat maakt het allemaal nog leuker.
Let wel op met welke muziek je neemt. Zorg dat er geen copyright op zit en gebruik dus gratis muziek.

8. Zorg dat je audio top is

Audiokwaliteit is héél belangrijk.
Als je audio niet duidelijk is of vol ruis zit of dof klinkt, dan kom je al snel amateuristisch over.
Doe zeker wat research welke microfoon nu voor jou het beste zou passen.

9. Voeg ondertiteling toe

Ondertiteling versterkt wat er gezegd is geweest én het komt heel professioneel over.
Vergeet niet dat de meeste mensen op sociale media video’s zonder geluid bekijken en zo kunnen ze dus ook zonder geluid mooi meevolgen.
Als je op video ondertitels en tekstanimatie voorziet, kan je publiek toch volgen, ook op een overvolle trein. Beperk tekstanimaties wel tot de essentie. Je wil vooral in één oogopslag duidelijk maken waar je video over gaat.

10. Probeer eens iets nieuw

Doe niet altijd hetzelfde. Misschien moet je eens een ‘how-to’ video maken in plaats van al die andere video’s over je bedrijf? Soms kan het helpen om iets te zien in plaats van er altijd gewoon over te vertellen. Laat zien hoe je een probleem oplost in plaats van erover te vertellen. Probeer het eens.