3 must-have tools voor online marketeers

1. Phantombuster

Onder het motto van ‘Work smarter, not harder ’ is Phantombuster van gigantisch belang in jouw toolkit.

Of je nu leads wil genereren voor jezelf, of voor je cliënt, met deze tool geraak je een heel eind ver. Met Phantombuster ben je in staat om heel wat data te scrapen van LinkedIn, Google Maps, Instagram, Facebook etc. En je kan niet alleen heel wat data scrapen van jouw ideale target audience, je kan deze tool ook inzetten om tijdsintensieve taakjes te automatiseren. Denk dan aan een flow waarbij je jouw nieuwe LinkedIn connectie direct een uitnodiging verstuurd om je bedrijfspagina te volgen. En dat volledig geautomatiseerd… 😉

2. Phantombuster

Semrush is een krachtige all-in-one tool waarmee je jouw zoekmachineoptimalisatie, contentmarketing, concurrentieanalyse en sociale media-beheer kan verbeteren. En vooral met de nadruk op zoekmachineoptimalisatie, want dat is waarvoor we deze tool voornamelijk gebruiken.

De mogelijkheden zijn echt enorm om hoger te ranken in de zoekmachines dankzij Semrush. Wij gebruiken dit voornamelijk voor SEO en SEA-campagnes te optimaliseren met de Keyword Magic Tool, On Page SEO Checker, Link Building Tool, Site Audit… En zo kunnen we wel nog even doorgaan.

3. Make

Make, vroeger Integromat, is een automatiseringstool vergelijkbaar met Zapier. En met deze tool kan je praktisch alles automatiseren. Niet alleen op professioneel niveau, maar ook op persoonlijk niveau. Je hebt bijvoorbeeld een boek als favoriet aangeduid op Goodreads, dankzij Make kan je een scenario instellen waardoor dit boek rechtstreeks op je boekenlijst komt in Notion.

En op professioneel gebied kan je dit bijvoorbeeld gebruiken om de data die je scraped met Phantombuster rechtstreeks aan je CRM-systeem of e-mailmarketing software toe te voegen.

Je kan Make linken aan +1500 verschillende applicaties en als je applicatie er niet bijzit kan je het zelf linken door een API. De mogelijkheden zijn dus echt eindeloos… 😉