3 must-have tools voor marketing managers

1. Chat GPT

Ik vind Chat GPT en co-soorten fantastisch!
Ongelofelijk toch wat allemaal kan? Nog mooier wordt het als we deze tools op de juiste manier en met gezond boerenverstand inzetten.

Let wel, ik wil even dat gezond boerenverstand benadrukken want je kan geen copy/paste gaan doen. Een kritische kijk, het herschrijven van de content, … blijft (voorlopig) nodig.

Bij uitbreiding wil ik alle AI-tools een hands-up geven!
Hoe fantastisch is dit toch? We moeten deze AI-tools omarmen. Denk ik maar aan Dall-e, Midjourney, Heygen, … I LOVE IT!😍

Net daardoor kunnen we nog creatiever te werk gaan en net daardoor kunnen we tijd sparen, dus absoluut geen schrik voor onze job, het menselijke zal altijd nodig blijven. Wij gebruiken het momenteel vooral als vertrekpunt, als inspiratie. Heel benieuwd wat de toekomst brengt. Misschien voer voor een volgend blogartikel.

2. Google Analytics

‘Meten is weten.

Je kan met Google Analytics meten hoeveel mensen er op je website komen, welke leeftijd of geslacht ze hebben, welke pagina’s het meest bezocht worden en via welke weg bezoekers jouw website hebben gevonden. Deze info is goud waard!

Bij uitbreiding wil ik even vermelden dat ik een Google-liefhebber ben. Er zijn ontelbare Google-tools die ongelofelijk handig zijn en die je echt veel kunnen bijbrengen!
Denk ik maar aan Google Trends, Google Search Console, Google Lookerstudio, Google Tag Manager, Google Ads .. yep, ik ben een Google-fan!

3. Mailingprogramma

Veel mailingprogramma’s zijn gratis tot op zekere hoogte.

Wij zijn nogal fan van Flexmail. Oké, dit is niet gratis dus past eigenlijk niet in dit rijtje…
Je kan ook gaan voor Mailchimp en co-soorten die tot op zekere hoogte gratis zijn. Vroeg of laat moet je bijbetalen want dit is enkel een manier om je te overtuigen om voor hen te kiezen en geloof me, het duurt niet lang voor ze je laten betalen.

Eens je betaalt, dan zitten alle programma’s uiteindelijk in dezelfde prijsklasse.
En waarom kiezen voor een Amerikaans programma terwijl we in België voor dezelfde prijs een minstens even goed alternatief hebben?

Digital Marketeer

Kennen SEA en SEO geen geheimen meer voor jou & ben je bezeten door digitale marketing?