3 must-have tools voor social media marketeers

1. Canva

Uiteraard mag Canva niet ontbreken in mijn top 3 favoriete tools. Canva is een gratis grafisch ontwerptool waarmee social media managers verbluffende afbeeldingen, infographics en andere visuele content kunnen maken. Het is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar blijft ook voortdurend innoveren. Dit jaar zijn er tal van nieuwe functies toegevoegd waar ik niet meer zonder kan (remove  background, magic eraser, magic edit, etc.).

In tegenstelling tot Adobe-software, die misschien geavanceerdere mogelijkheden biedt, grijp ik sneller naar Canva want het gaat gewoon véél sneller. En voor een marketeer is ‘time is money ’ letterlijk te nemen.😅

Adobe en Canva zijn grote concurrenten die elkaar voortdurend willen overtreffen. Daarom is er nu ook een gratis Adobe-programma genaamd Adobe Express, dat eigenlijk sterk lijkt op Canva. Zowel Canva als Express, bieden veel templates en grafische elementen (pictogrammen, afbeeldingen, enz.) aan die je helpen je ontwerp mooier te maken.

De 2 grootste verschillen met Adobe Express zijn dat de achtergrond verwijderingstool in het gratis abonnement zit en je krijgt er nog twee extra apps bovenop: Adobe Photoshop Express en Adobe Première Rush. Probeer het zelf eens uit! Laat ons weten of jij Canva of Adobe Express verkiest.

2. Kontentino

Als marketeer is een social media tool zoals Kontentino of Hootsuite een absolute must-have. Maar zelfs als je gewoon een ondernemer bent, kan het super handig zijn. 

Het stelt je in staat om je content efficiënt te beheren en daardoor bespaar je serieus veel tijd. Je kan je content voor een hele maand vooruit plannen, zodat je er even niet naar om hoeft te kijken. Natuurlijk zijn er enkele zaken die niet mogelijk zijn, zoals het inplannen van stories met interactieve stickers, maar over het algemeen is Kontentino zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

3. Pexels, Freepik en… Canva

Heb jij ook het gevoel dat mooie stockfoto’s steeds betalend zijn… Dan raad ik Pexels en Freepik aan. Mijn absolute favoriet is natuurlijk Canva (Even voor de duidelijkheid: wij worden niet gesponserd door Canva 😅).

Druk gewoon op ‘elementen’, typ in welke foto je zoekt en voilà, je krijgt
meteen een uitgebreide selectie van foto’s. Handig hé!

Marketing Medewerker

Heb jij een grote interesse in sociale media en online marketing? Je hebt grafisch inzicht? Dan ben jij wie we zoeken!